Hull i ørene for barn og voksne

Ønsker du å ta hull i ørene? Estetiske pene hull er vårt varemerke!
Dette gjør vi på en sikker måte enten det er til deg selv eller barnet ditt. Vi benytter sterilt og hygienisk utstyr når vi tar hull i ørene. Alle øredobbene som benyttes er produsert i de allergivennlige materialene titan og medisinsk plast for å ivareta din hud på best mulig måte. Vi befinner oss sentralt på Majorstuen i Oslo, nærmere bestemt i Majorstuveien 36 (som ligger ca. 200 m fra Majorstuhuset), og tar hull i ørene på babyer, barn og voksne.

Hull i ørene til små barn og babyer i Oslo

For å ta hullene på en effektiv og skånsom måte setter vi av god tid når barn og babyer skal ta hull i ørene. Hullene tas med sterile og allergivennlige øredobber. Metodene som benyttes når vi tar hull i ørene er utviklet for å forhindre smitte og infeksjoner i forbindelse med prosedyren. Er du impulsiv eller har du tenkt på å ta hull i ørene over en lengre periode kan vi tilby time raskt ved vår klinikk på Majorstuen i Oslo.

Vi er også genuint opptatt av en pen plassering av øredobben på øreflippen, og bruker god tid på å finne det rette punktet. Kunden godkjenner alltid plasseringen før øredobben skytes på plass.

Vi kan også hjelpe med å rette opp gamle og/eller feilskutte hull.  Er du i tvil om du kan ta nye hull uten å sy igjen de gamle kan du gjerne sende oss et bilde av øreflippene på mail med og uten øredobber. Mailadressen er mail@okklinikken.no . Vi kan da ta stilling til om dette er mulig, eller om man først må sy igjen de gamle hullene. 

Vi tar hull i ørene på mindre barn og babyer ned i tre - fire måneders alderen, men dette er kun dersom øreflippen er stor nok slik at det er plass til å få plassert ørehullkasetten på riktig sted. Det er også viktig at babyen er i stand til å holde hodet oppe selv.  Dersom du er usikker vedrørende dette er det bare å ta kontakt med oss via mail og vedlegge et bilde av barnets øreflipp. For å skape en trygg og rolig atmosfære setter vi av 30 minutter når mindre barn skal ta hull i ørene. Enkelte kan føle litt smerte i form av sviing etter at øredobbene har kommet på plass, men dette er veldig individuelt, og den lille smerten som eventuelt oppstår vil raskt gå over. Vi tar også hull oppover brusken langs øret. I tillegg piercer vi nesen for de som ønsker en øredobbe i det området. Alt dette utføres på en steril og skånsom måte.

Bedøvelse for å oppnå hull i ørene på en smertefri måte
Det svir som regel litt når man får hull i ørene. Ønsker man å minimere smerten for barnet kan man kjøpe Embla-krem på apoteket. Smør på et tykt lag både foran og bak en time før ørehulltakningen, og fyll på ekstra med krem hvert kvarter. Da er man nesten helt sikker på at barnet ikke vil føle noe ved innskytingen.  Sett gjerne på et plaster så ikke kremen tørkes bort gjennom lek og bevegelser.

Øredobbene som benyttes når hullene tas er utviklet i samarbeid med svenske hudleger. Du kan velge mellom øredobber i medisinsk plast eller medisinsk titan, begge materialene passer for deg som er allergisk eller som har sart eller ømfintlig hud. Øredobbene som benyttes er utviklet slik at legeprosessen skal gå raskere og slik at du helt problemfritt kan bytte til andre øredobber etter 6 uker.

Noen enkle råd til deg som nettopp har tatt hull i ørene

  • Unngå å ta på øredobbene de 7 første ukene etter innskyting for å unngå faren for infeksjon. 
  • Husk å vask hendene før du skal rense rundt de nyinnskutte øredobbene.
  • Rens hullene morgen og kveld i 7 uker, gjerne sammen med tannpussen. Bruk renseservietten, Piercing Aftercare, som er tilpasset formålet og som er det beste alternativet for å unngå infeksjon. Piercing Aftercare selger vi i resepsjonen hos OK klinikken på Majorstuen, eller kan kjøpes fra vår nettbutikk Nettbutikk for Helse og Hudpleie, og du trenger 5 pakker for å komme gjennom hele perioden. Ønsker du å hente varene hos OK klinikken i Majorstuveien 36 sparer du frakt.
  • Ta IKKE ut øredobbene når du renser hullene.
  • Fjern øredobbene etter 6 uker. Rens øreflippen godt foran og bak før man umiddelbart setter inn nye øredobber som er HELT rene. 
  • Innskytningsøredobber må ikke brukes etter de angitte første 6 ukene fordi pinnen er 1,3 mm tykk, mens en vanlig øredobbe har en størrelse på 0,6 mm. 24 timer etter at du har tatt ut innskytningsøredobben har hullet krympet til normal størrelse. Hvis du fortsetter å bruke innskytningsøredobbene vil du få et permanent for stort hull. Dette bør du unngå! Kast derfor disse.
  • Dersom du skulle begynne å blø i prosessen hvor du skifter til vanlige øredobber bør du rense noen dager til. Uansett og for sikkerhets skyld er det lurt å rense en uke til med de nye øredobbene.
  • Dersom du ønsker å forhindre allergi eller allergiske reaksjoner tenk på hvilke øredobber du benytter. For å forhindre allergi benytt øredobber i medisinsk plast eller titan, og bytt jevnlig mellom disse. Små barn hopper og spretter, de leker både høyt og lavt og blir ofte mer skitne enn voksne, og får derfor mye mer bakterier på og rundt øredobbene. Siden man da ikke lenger renser er man fortsatt utsatt for å få betennelse. Skift derfor gjerne øredobber hver uke (ikke de første 6 ukene etter innskytingen), og bytt mellom plast og titan.  Vi anbefaler en grundig vask av øredobbene ved hvert skift i noen måneder fremover etter innskytingen. Bruk en ny tannbørste for å rengjøre både pynten og låsen på øredobben. Da vet du at de er rene neste gang du skal ha øredobbene på igjen.

 

Mistanke om irritasjon eller betennelse

  • Dersom huden begynner å bli rød eller rødflammet bør du rense hyppigere enn 2 ganger i døgnet.
  • Dersom rødheten ikke demper og/eller minsker i løpet av et par døgn bør man smøre Basimycinsalve (fås på apoteket) rundt hullet foran og bak etter at man har renset. Betennelsen bør gi seg i løpet av en uke.
  • Ta ut øredobbene og la hullet gro igjen dersom betennelsen ikke gir seg, alternativt kan man ta kontakt med en lege for å få en bedre og mer effektiv krem.

 

Misfornøyd med hullplasseringen

  • Hos oss er det slik at kunden og vi alltid blir enige om hvor hullet til syvende og sist skal skytes inn. Vi skyter aldri inn hull uten godkjennelse fra den det gjelder eller foresatte før hulltakingen skjer. Smak og behag er som kjent forskjellig, men vi bruker vår lange erfaring til å foreslå den plasseringen vi selvfølgelig mener er best. Noen kan allikevel i ettertid bli misfornøyd. Skulle det skje bør øredobben tas ut så raskt som mulig for å få minst mulig arr. Ta så nye hull igjen etter noen uker.

Hull i helix og tragus
På OK klinikken tar vi hull både i helix og tragus

 

Er det best å ta hull i ørene med nål eller pistol?
Vi på OK klinikken ser at de som yter tjenesten piercing skriver på nettet at det er fordelaktig å bruke nål fremfor pistol fordi det angivelig ifølge de skal være vanskelig å beregne vinkelen, og dermed hva som er den peneste plasseringen. Dersom strides åpenbart de lærde. Vi erfarer at det er lett å bruke pistolen som retningsgiver for vinkelen og plasseringen. Vi tror begge metodene fungerer bra, men hos oss er vi spesielt opptatt av det estetiske og plasseringen på hullene, og er noe vi prioriterer å bruke god tid på i samråd med de foresatte før hullene blir skutt inn. Det er særdeles viktig for å oppnå et så bra resultat som mulig. Man er av den grunn avhengig av at den som setter hullene er flink og opptatt av estetikk.

 

Ønsker du å sette opp en time til hull i ørene, ta kontakt med oss på telefon 23 21 38 00, eller bestill time via vår online booking

 

Når du skal ta ut innskytningsøredobben og bytte til vanlig allergivennlig ørepynt følger du Blomdahls enkle instruksjonsvideo.

 

 

Relaterte artikler

Er det farlig å ta hull i ørene til små barn? Kanskje du er en av de som har vært inne på tanken på å ta hull i ø...

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden