Kraniosakral Terapi

Hva er kraniosakral osteopati?

Kraniosakral osteopati er en mild og lett tilnærming hvor man bruker skånsomme, følsomme, og forsiktige teknikker for å fremme og påskynde selvregulerende og helsemessige forandringer gjennom hele kroppen slik at fysiske smerter, det være seg akutte eller kroniske, avhjelpes.

 

 

Teknikkene ved kraniosakral osteopati brukes på hodet og bekkenet, men kan også anvendes over hele kroppen, og utrolig effektive. Kraniosakral osteopati er en behandlingsform som egner seg godt for alle aldersgrupper fra de er nyfødte og spedbarn til voksne og eldre.

Kraniosakral terapi som mange tror det heter, eller kraniosakral osteopati, utføres av osteopater med lang trening i å opparbeide følsomheten i hendene og fingertuppene slik som blinde naturlig utvikler førligheten i fingertuppene sine. Fordelen for osteopater som har interesse for å utvikle sine ferdigheter innen kraniosakral er at det gir en ekstra mulighet og et ekstra verktøy til å finne spenninger ikke bare rundt kraniet og korsbenet som sitter mellom bekkenbena, men også rundt ledd, i muskulatur, og innover i kroppens forskjellige bindevevslag som kan forårsake pasientens smerter og plager. Osteopater som også utøver kraniosakral osteopati benytter seg av disse teknikkene for å frigjøre spenninger og kjedereaksjonen som oppstår i kroppen. Behandlingsformen gjenoppretter symmetrisk balansert bruk av hele kroppens muskulatur og vev, og legger til rette for optimalt energi og spenningsforbruk. Mange pasienter rapporterer at de i tillegg til å bli kvitt sine smerter og problemer, også får mer energi.

Kraniosakralens historikk

Det var osteopaten William Garner Sutherland som utviklet kraniosakral systemet. Han klarte å optimalisere resultatene av ostopatibehandlingene sine ved å kombinere osteopatikunnskapene innen muskel- skjelett- og organsystemet med kraniosakralsystemet. Han så klare sammenhenger ved nedsatte funksjoner i fleksibiliteten mellom visse hodeskalleknokler og muskelskjelettapparatet samt bindevevet rundt organsystemet.

Hva innebærer å få kraniosakral osteopati?

Når du oppsøker en av våre osteopater ved OK klinikken på Majorstua foretar osteopatene en detaljert sykehistorie som oppfølges av en undersøkelse som er basert på kunnskaper om anatomi, fysiologi, nevrologi og biomekanikk. Disse undersøkelsene sammen med osteopatenes undersøkelses- og sikkerhetsprosedyrer avgjør om du egner deg for osteopatisk behandling.

Hvordan føles kraniosakral osteopati, og hvor mange behandlinger trenger man?

Kraniosakral osteopati er en teknikk hvor lette og skånsomme trykk utføres med hendene. Under utførelsen kan du som pasient føle varme lokalt eller ellers i kroppen, og du vil føle at du slapper mer og mer av. Til slutt kan noen bli så søvnige at de sovner under behandlingen. Målet er å gjenopprette funksjonsnivå så plagsomme problemer, smerter og symptomer letter eller forsvinner. Mange pasienter rapporterer i tillegg til bedring av deres opprinnelige symptomer også et økt energinivå, mer overskudd, et dypere, roligere og bedre søvnmønster, samt økt vitalitet og livskvalitet.

Forskjellen mellom kraniosakral osteopati og kraniosakral terapi
Kraniosakral osteopati er ikke forskjellig fra osteopati, men teknikkene man bruker er mer subtile og som inkluderer hodets anatomi og fysiologi.  Ved kraniosakral osteopati ser osteopaten mer på sammenhengen mellom kraniet (fleksibiliteten mellom hodeskallens knokler) og sakrum (kroppens korsben som sitter mellom begge bekkenbena) i relasjon til kroppens øvrige anatomi, funksjoner og systemer. Terapeuter som utøver kraniosakral terapi ser på hodeskallen kun i forhold til korsbenet, og den helhetlige tilnærmingen hvor man integrerer muskels-skjelett-systemet og bindevevet rundt indre organer som fester seg i muskler ,  bindevev og knokler sammen med kraniet og korsbenets funksjoner ikke vektlegges siden man ikke har lært å tilnærme seg hele kroppen som en enhet. Dessuten har de som driver med kraniosakral osteopati en lang medisinsk utdanning, mens de som derimot driver med kraniosakral terapi ofte bare har et helgekurs eller flere før de starter opp sin virksomhet. 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden