Skiskytter og orienteringsløper slet med overtreningssyndrom

Skiskytter og orienteringsløper Silje Skotte slet med melkesyre og overtreningssyndrom

Skiskytter og orienteringsløper slet med melkesyreproblem

Skiskytter og orienteringsløper Silje Skotte slet med melkesyre og overtreningssyndrom.  Hun tok kontakt med osteopat Hilde Vermedal på OK klinikken fordi hun var fortvilet over at hun som gikk på toppidrett på videregående fikk melkesyre i lårene straks hun begynte å løpe. Selv ved trappegåing merket hun syren. Som skiskytter og orienteringsløper var det svært fortvilende at problemet ikke løste seg, og da hun kom til klinikken hadde hun allerede hatt dette i 1,5 år.

Silje fortalte osteopaten at hun tok kontakt fordi hun hadde lest om en annen skiløper som hadde hatt samme type problemstilling med god effekt av osteopatibehandling hos Hilde.

Det hele startet etter en skade 1,5 år tidligere, og etter det ble det tungt å gå på ski, fortalte Silje. Det var melkesyren som stoppet henne. Det ble vanskelig å trene nettopp fordi melkesyren tok tak i lårene hennes med en gang hun begynte å løpe. Hun fortalte videre at laktattestene hun tok viste at etter 10 minutter lå laktatet på 4 når det skulle være nede på 1. Løping var helt umulig. Som Silje selv sa: “Jeg klarer ikke å løpe for jeg er helt stuck”.

Kan skiskytteren og orienteringsløperen lide av et overtreningssyndrom?
Silje tok affære og har vært hos forskjellige profesjonsgrupper i løpet av disse 18 månedene siden problematikken oppstod. Hun var hos en idrettslege som hevdet det var et overtreningssyndrom, og hun har vært hos flere fysioterapeuter som også mente at det var et slikt syndrom hun led av. Hun prøvde å trene seg opp igjen utallige ganger, men hver gang dukket ubehaget opp. Til slutt kunne hun ikke løpe lenger. I tillegg til de ovennevnte problemene hadde hun også til tider vondt i ryggen, spesielt på overgangen mellom bryst- og korsryggen, samt at hoftene også sa noe i fra under skøyting på ski.  

 

Mulig forklaring på melkesyreproblemet

Osteopat Hilde Vermedal ved OK klinikken på Majorstua gikk grundig til verks og undersøkte Silje fra topp til tå. Hun fant ut av at det måtte være et biomekanisk dilemma som lå til grunn for Siljes plager, og som førte til et blodsirkulasjonsproblem.

Hennes teori på bakgrunn av hennes funn var at den skjeve feilstillingen Silje hadde i bekkenet og i ryggraden på overgangen mellom bryst- og korsryggen “strupet av” og hindret sirkulasjonens optimale tilbakeføring av blod og lymfe tilbake til hjertet.  

 

Osteopatens tiltak ved unødvendig melkesyre-opphopning i bena

Brystryggen og overgangen mot korsryggen og bekkenet ble tøyd, manipulert og optimalisert i muskel og bindevevssystemet i hele området, både foran og bak, slik at blodsirkulasjonen kunne gå gjennom kroppen hennes så uhindret som mulig på veien fra bena tilbake til lunge og hjertet.  

Etter 7 osteopatibehandlinger ser ikke Silje lenger et behov for jevnlig oppfølging. Hun føler seg symptomfri og trening går bra. Hun velger å se det hele an, men ser ikke bort fra at hun vil ta en vedlikeholdsbehandling i ny og ned for å forebygge, men trenger nå tid for å trene seg opp og komme skikkelig i form igjen.

 

Toppidrettssatsing og melkesyreproblem

Skiskytter og orienteringsløperen Silje Skotte valgte å stå frem å fortelle om problemet hun hadde med opphopning av melkesyre under trening og konkurranser . Hun var frustrert over hvor lang tid hun brukte på å finne noen som kunne hjelpe henne. Det er nettopp denne lange ventetiden hun brukte og som var veldig slitsom og enerverende for henne når man satser på toppidrett, som var det som bidro til at hun valgte å stå frem. Hun håper at andre idrettsutøvere raskere kan ta kontakt med en osteopat når de føler at kroppslige hindringer ikke vil slippe taket.

 

Flere Blogg-innlegg

Julekampanje – Få 40 % rabatt på massasje! 🌞
Fantastisk julegave til andre og deg selv!

Unn deg eller en du er glad i en massasje-opplevelse!...

Osteopatibehandling og Trening for Kneartrose/Slitasjegikt i Kne: En Helhetlig Tilnærming til Lindring og Bedring

Av Aleksander G. Løhren, Osteopa...